Resepi Cheese Kek

Resepi Cheese Kek –  Assalamualaikum… Kali ni cuba membuat resepi untuk cotton cheesecake bahan-bahan 3 yang sekali menjadi viral di laman sosial. Ia telah lama bagi cheesecake 3 bahan-bahan untuk menjadi virus tetapi tadi saya mempunyai peluang untuk mendapatkan resipi di sini. Saya tidak pasti yang asalnya telah membuat cheesecake ini tetapi terima kasih kepada pemilik resepi yang mencipta resipi ini. Kek yang lembut dan sangat gebu walaupun ia hanya menggunakan bahan-bahan 3. Bagaimana untuk membuat ia benar-benar resepi cheese kek cepat dan mudah.

Sebelum itu saya telah membuat kapas Jepun cheesecake asal. Resipi ini adalah di sini. Walaupun resipi agak rumit, tetapi rasanya sangat baik dan hasil yang memuaskan. Tetapi cheesecake 3 tidak rasa terlalu banyak. Tetap lazat dan paling penting bagaimana untuk membuat ia mudah begitu mudah.

Resepi Cheese Kek
Resepi Cheese Kek

Untuk maklumat, jumlah masa penaik selama kira-kira 60 minit. Bakar menggunakan teknik waterbath (lupa untuk tulis di dalam video). Untuk 30 minit pertama, menetapkan suhu pada 160 ° c. Kemudian rendahkan suhu 150 ° c (tanpa membuka pintu ketuhar) dan terus Bakar selama kira-kira 25-30 minit atau sehingga masak bergantung kepada oven.

Selepas memasak, renjiskan pintu oven dan biarkan kek di dalam ketuhar selama 10 minit sebelum mengeluarkannya dari kuali. Dalam kuali yang sesuai untuk kek 5 @ 6inci kerana campuran yang. jom kita buat resepi cheese kek sedap.

Bahan-bahan Cheese kek :

  • 120gm keju krim
  • 120gm susu tulen
  • 3 telur (Gred B) * Asingkan kuning dan putih telur

Cara Buat Cheese Kek :

 1. Pukul krim keju dan susu pekat manis dengan teliti.
 2. Masukkan kuning telur. Pukul lagi sehingga sebati. Memecat adunan.
 3. Pukul putih telur sehingga ianya benar-benar dihiasi bunga-bungaan dan sengit.
 4. Menggulung putih telur ke dalam pes keju jadi rata dan licin.
 5. Masukkan adunan ke dalam kuali dan membakarnya menggunakan teknik mandian air (mandi marie). Untuk 30 minit pertama,
 6. Bakar pada suhu 160 ° c. Kemudian rendahkan suhu 150 ° c (tanpa membuka pintu ketuhar) dan terus Bakar selama kira-kira 25-30 minit.

Resepi Kek Lainnya : Resepi Kek Span

Tips Resepi Cheese Kek Mudah :

 • Untuk membuat putih telur mekar dan sengit, pastikan putih telur itu tidak bercampur dengan telur kuning, air, minyak dan sebagainya. Juga Pastikan alatan dan bekas untuk memukul putih telur adalah bersih dan kering.
 • Pukul putih telur dengan kelajuan tinggi.
 • Setelah selesai dimasak, renjiskan pintu oven dan biarkan kek di dalam ketuhar selama 10 minit sebelum mengeluarkannya dari kuali penaik supaya kek tidak tinggal di atas.

Incoming search terms:

 • kek yang menggunakan cheese

One thought on “Resepi Cheese Kek

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *