Resepi Kek Batik

Resepi Kek Batik – Sebenarnya kek batik itu cara membuatnya mudah tapi akan sulit hanya jika anda membuatnya malas, jadi buruk. hahahah, saya jenis terlalu dia walaupun ini adalah paling bahagia dan cepat tetapi bagaimana berkali-kali mempunyai u yang membuatnya? Jika mood datang atau sekurang-kurangnya saya beli je. Saya telah pernah berkongsi sebelum kek batik ini tetapi mempunyai versi sulit jadi buat masa ini saya akan mengemaskini versi mudah dan tentu lembut sangat. jom kita lihat bahan untuk resepi kek batik lembut dan simple.

Kek Batik Lembut
Kek Batik Lembut

Bahan-Bahan Kek Batik :

 • 1 pek milo 200 g (terkecil) – milo gambar saya pek 400 g supaya tidak mengelirukan
 • 1 pek ‘ biskut lutut ‘ marie perisa asli
 • 1/2 tin susu manis manis
 • 1 buku buttercup (dengan dua atau dua) atau butterlite biasa

Cara Buat Kek Batik Simple :

 1. gunakan periuk batang bebas atau Merusak kesihatan kerana anda gembira tentang masa depan untuk basuh.
 2. memecahkan biskut marie dan biarkan.
 3. Cairkan mentega di dalam buah-buahan dan masukkan susu separa cecair atau jika barangan manis boleh dikurangkan lagi.
 4. masukkan milo sedikit demi sedikit sehingga ia berjalan keluar dari 1 tan.
 5. dengan cara yang aku bukan orang asing tapi saya masukkan biskut marie dalam berkualiti tinggi dan haba yang rendah untuk melembutkan sedikit marie tu.
 6. mengambil jejak atau rujukan dan Ketapak dengan plastik supaya senang keluar kemudian
 7. menyediakan biskut yang sekata dan mengecilkan Ruang sekali digunakan. Di sini saya menggunakan kuasa saya sis malas, kasih sayang yang lelaki, budak menetapkan it up. ha ha ha

Ada biskut marie menyusun orang dan lokasi tidak hanya sekaligus, tetapi saya fikir ia adalah sedikit kendur dalam satu lagi jenis pan sebagai bersalut je. Diulang kepada masing-masing. Hasil daripada prinsip adalah mudah dan ringkas seperti yang ditunjukkan di bawah. Kali ini saya pula tidak menutupnya dengan bahan plastik yang digunakan, simpan pada tempat yang terjaga suhunya supaya kek akan batik nestum cantik jika saya potong. hahahha.

Read More : Resepi Kek Terkini

Ni pergi pulang apabila gambar bersedia untuk dipotong. Perjuangan berapa banyak yang perlu saya potong bagi apa yang kelihatan cantik seperti gambar di bawah ini. Beritahu saya lupa lembaran plastik, betul-betul? hahahhaha. Kamu juga boleh cuba resepi kek batik sukatan cawan, resepi kek batik cheese dan resepi kek batik milo yang lembut.

One thought on “Resepi Kek Batik

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *