Resepi Kek Coklat

Resepi Kek Coklat – Lihatlah orang yang melihat gambar kek coklat kukus. Ia ternyata bahawa resepi kek coklat kukus itu nampak lembut dan basah dengan topping coklat panas. Apa Adakah anda berkata untuk diri sendiri dan Mari kita bayi. Berapa lama Pernahkah anda untuk menempah kek dari anda? Rezeki tu.

Kami mahu memberi anda resepi kek coklat moist dengan ukuran cawan. Tetapi moist itu ada dua yaitu resepi kek moist kukus dan resepi kek moist yang bakar. Menikmatinya. Tidak perlu bimbang lagi. Dimasukkan ke dalam bekas kemudian stim selama 60 minit dengan api sederhana. Apabila ia dimasak, ia datang dalam coklat lembap, lembap dengan wap air yang membantu melembapkan kek kukus.

Kek Coklat Lembut
Kek Coklat Lembut

Membuat topping coklat yang di atas dapur dan kemudian tarik ia ke atas bahagian kek, kelihatan sangat lazat dengan topping coklat marjerin menjadi cair ke bawah kek. Mari kita lihat resepi kek coklat cheese dan bagaimana untuk membuat kek ini mudah. Ada 2 versi, yang terbaru paling lazat ayam kukus kek tanpa menggunakan telur atau mixers, kita telah mencuba dan dibuat sangat cecair dalam mulut. Sila lihat video penuh yang kami cipta untuk kukus kek coklat tanpa telur.

Bahan A Kek Coklat Mudah:

 • 1 cawan tepung gandum naik atas sendiri
 • 1 cawan van houten Koko serbuk untuk kek lazat bebas-pahit
 • 1 sudu kecil serbuk penaik

Bahan B Kek Coklat :

 • 1 cawan panas rebus air hingga mendidih untuk kek yang lembut dan lembap
 • 1/2 cawan minyak jagung / sayur / masak tetapi terbaik jagung bagi CA
 • 1/2 cawan cuba minum air susu yang diringkaskan
 • 1/4 cawan gula halus
 • 1 sudu teh esen vanila – lagi lazat, berasaskan warna berasaskan minyak

Bahan-bahan Topping Untuk Kek Coklat :

 • 2 sudu besar mentega – boleh menggunakan buttercup marjerin terlalu
 • 1 sudu teh cuba minum air susu pekat manis
 • 80 gram coklat gelap. Jika anda menggunakan susu coklat, anda tidak perlu susu
 • 1/3 cawan susu segar

Cara Buat Kek Coklat Simple :.

 1. Meletakkan air di dalam pengukus, biarkan ia rebus air mendidih. Terus menapis bahan-bahan A. Jika anda ingin menjadi cantik 2 – 3 kali beliau adalah cukup rata.
 2. Masukkan bahan B dalam bekas besar. Mula kacau dan tambah bahan-bahan penaik sedikit demi sedikit. Kecambah spoony
 3. Bakar sedikit tepung + mentega pada sehelai penaik untuk mengelakkan melekat. Tapis bahan-bahan seperti video. Apabila direbus, mengekalkan haba yang rendah. Api kecil untuk mengelakkan memasak kek terlalu cepat dan menyebabkan yang retak. Stim 60-65 minit.
 4. Sejuk terlebih dahulu untuk mengeluarkan kek. Masa untuk masak topping. Menggunakan kaedah kukusan untuk menambah mentega / susu / choc. Apabila ia adalah marjerin menjadi cair mentega meletakkan susu segar. Kacau sehingga ia larut. Jangan bimbang, apabila ia sejuk maka dia adalah yang terbaik likat. X mahu bitterly menggunakan choc dari jenama van houten. Mahal tetapi premium.

Read More : Resepi Kek Pisang

Apa lagi, pukal sehingga kek dan menghiasinya seperti itu. Bagaimana untuk membuat kek coklat kukus yang sangat lembab dan cecair pada lidah. Kamu juga bisa cuba resepi kekcoklat bakar atau kukus dirumah.

One thought on “Resepi Kek Coklat

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *