Resepi Kek Kukus

Resepi Kek Kukus – Minggu lepas, 3-ramuan kek telah menjadi viral di laman sosial. Tidak terdapat banyak bahan untuk resepi kek kukus coklat yang diperlukan, cara ia membuatnya sangat mudah. Rasanya seperti ia boleh berdiri! Dalam perkongsian ini, Saya ingin berkongsi resepi kek coklat beliau menggunakan bahan-bahan hanya 2. Ya, bahan-bahan 2 sahaja. Saya tidak percaya, betul?

Kek Kukus Simple
Kek Kukus Simple

Mari kita lihat bahan-bahan dua dan bagaimana untuk membuat mereka. Menurut Saya, resepi kek kukus simple ini adalah sesuai untuk minum petang bersama anak-anak. Jangan ketinggalan kerana ia mudah. Berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan resepi kek kukus mudah dan ringkas.

Bahan-Bahan Kek Kukus :

  • 1 pek biskut Oreo (pek 137g)
  • 100ml susu coklat Dutch Lady

Cara Buat Kek Kukus Mudah :

  1. memusnahkan biskut. Pada mulanya, dihancurkan biskut Oreo sekali dengan krim yang di dalamnya. Dimasukkan ke dalam beg plastik dan memasukkannya ke dalam sebuah mortar atau gunakan blender yang. Saya gunakan blender sahaja.
  2. Tuangkan susu. Seterusnya, Tuang susu ke dalam biskut pelepasan tersebut. Kacau juga.
  3. Masukkan dalam loyang. Apabila bersedia, meletakkannya dalam lembaran penaik.
  4. Stim. Akhirnya, wap selama 20 minit dengan api kecil.

Siap!

Ianya telah sedia. Inilah hasilnya.

* Nota

Seperti dalam gambar ini, saya membuat sedikit topping dengan cip coklat manis separuh. Sangat mudah. Aku double chocolate cip mendidih sehingga ia akan melebur dan Sapukan pada kek. Tetapi, malah, kek ini adalah hanya sebagai baik kerana ia tidak membuat topping itu. Oh Ya, resepi ini akan mendapat sedikit kek. Jika anda mahu lebih besar, anda boleh double 2 atau 3 kali resipi. Kek dalam gambar ini, saya membiak 2 kali resipi.

Read More : Resepi Kek Cheese

MUDAH MUDAH!
Well, ia adalah resepi kek kukus milo yang amat mudah untuk membuatnya. Express tidak Daftar. Boleh membuat Snek pada waktu malam atau pada Majlis-Majlis khas. Ia kelihatan lazat dan lembap.

Jika anda kreatif, anda juga boleh memproses mereka mengikut citarasa mereka masing-masing seperti resepi kek kukus sukatan cawan. Mungkin ada yang ingin menggunakan krim putih penuh berkrim kurang manis atau susu berperisa kopi untuk mendapatkan rasa berbeza.

Jadi tunggu apa lagi. Mari kita bercakap tentang hal itu!

Incoming search terms:

  • resepi kek kukus mudah

One thought on “Resepi Kek Kukus

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *